Η συνταγή για αρνάκι με τσουκνίδες που σας παρουσιάζουμε, είναι μια προτότυπη ιδέα με πολύ γευστικό αποτέλεσμα.
PrintΑρνάκι με τσουκνίδες
Συνταγή από την φίλη μας από το Facebook Γιώτα Δαρίβα. Εύκολο και γρήγορο και σίγουρα υγειεινό, να το κάνετε Καλημέρα σας!
- Total Time: 70 mins
- Yield: 4
Υλικά
- Τρία ματσάκια τσουκνίδα
- Γύρω στο μισό κιλό σπανάκι μονόφυλλα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κιλό αρνάκι το προτιμώ με κόκκαλο
- νεράκι πολύ λίγο γιατί βγάζει και το σπανάκι και η τσουκνίδα
- αλάτι πιπέρι
- λίγο κανέλα
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Από βραδύς έχουμε το αρνάκι στο ξύδι και στο λεμόνι για να φύγει η μυρωδιά του.
- Βράζουμε λίγο το αρνάκι ελαφρώς.
- Μετά καθαρίζουμε την τσουκνίδα τη φούντα μπροστά τη βάζουμε όλη.
- Καθαρίζουμε πλένουμε σπανάκι, κρεμμυδάκι αχνίζουμε ψιλοκομμένα στο μπλέντερ μετά ρίχνουμε τσουκνίδα ζωντανή όχι βρασμένη να φύγει το ζουμί της.
- Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι πολύ λίγο κανέλα και το βράζουμε αν θέλουμε στην κατσαρόλα αν θέλουμε στο φούρνο…
εύκολο και γρήγορο να το κάνετε
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 45 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Έλληνική