Κοτόπουλο με ελιές και λεμόνι σε μια συνταγή από το Μαρόκο

Κοτόπουλο με ελιές και λεμόνι σε μια συνταγή από το Μαρόκο

Ανακαλύψτε την εξωτική γεύση του Μαρόκου με αυτήν τη συνταγή για κοτόπουλο με ελιές και λεμόνι. Παρόλο που η συνταγή δεν είναι ιδιαίτερα απλή, η προσοχή στη λεπτομέρεια θα σας ανταμείψει με ένα εκπληκτικό πιάτο που θα ξεχωρίσει.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με ελιές και λεμόνι Μαρόκο

Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 1 hour 20 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 4 μερίδες κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό
  • 1 κουταλιές σούπας πάπρικα
  • 2 κουταλιές γλυκού σκόνη κύμινο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη τουρμέρικ ή κουρκουμά
  • 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 /3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 /2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 1 /4 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού μαύρες ελιές
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και καθαρίζετε καλά τις μερίδες του κοτόπουλου.Τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
  2. Αναμειγνύετε το κόλιαντρο, την πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι, το τουρμέρικ, το τζίντζερ και το σκόρδο σε ένα μπολ.
  3. Αλείφετε τις μερίδες του κοτόπουλου με το μείγμα και στη συνέχεια τις γυρίζετε μέσα στο αλεύρι για να παναριστούν.
  4. Αναμειγνύετε το νερό, το ζωμό κότας και το χυμό του λεμονιού σε ένα φλιτζάνι.
  5. Ρίχνετε το μισό ζωμό σε ένα ταψάκι και βάζετε μέσα τις μερίδες του κοτόπουλου.
  6. Προσθέτετε τις ελιές και τις φέτες του λεμονιού. Ψήνετε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου.
  7. Το γυρίζετε κατά διαστήματα και το περιχύνετε με τον υπόλοιπο ζωμό.
  8. Σερβίρετε το κοτόπουλο με κους-κους ή με ρύζι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 1 hour
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Cuisine: Μαρόκο

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης