Κοτόπουλο με μανιτάρια σε μια συνταγή από την Γαλλία

Κοτόπουλο με μανιτάρια σε μια συνταγή από την Γαλλία

Υποδεχθείτε μια εκλεπτυσμένη συνταγή κοτόπουλο με μανιτάρια που θα σας ταξιδέψει με τις γεύσεις της Γαλλικής κουζίνας. Η συνταγή αυτή δεν απαιτεί μόνο αγάπη για το μαγείρεμα αλλά και προσοχή στη λεπτομέρεια. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με μανιτάρια Γαλλία

Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1600 γραμμάρια, χωρισμένο σε μερίδες
  • 16 μικρά κρεμμυδάκια (για στιφάδο) καθαρισμένα
  • 1 κουταλιές σούπας φυτικό λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 110116 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
  • 2 κουταλιές γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μέτρια σκελίδα σκόρδου, κοπανισμένη
  • 1 φλιτζάνια του καφέ κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιές γλυκού θυμάρι
  • 2/3 του φλιτζάνια ζωμό κότας
  • λίγη ζάχαρη (προαιρετική)

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε 1 κουταλιές σούπας λάδι και 1 κουταλιές σούπας βούτυρο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνετε και τα ροδίζετε απ’ όλες τις πλευρές.
  3. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα.
  4. Προσθέτετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ελαφρά. Τα μεταφέρετε σε πιάτο. ξαναβάζετε στο τηγάνι το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.
  5. Σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε 25′ περίπου σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι τρυφερό όταν το τρυπάτε με μαχαίρι.
  6. Στο μεταξύ δουλεύετε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο σε μικρό μπολ με πιρούνι, μέχρι να μαλακώσει.
  7. Ρίχνετε το αλεύρι και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει αλοιφή.
  8. Μεταφέρετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά.
  9. Στο τηγάνι προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε μισό λεπτό σε χαμηλή φωτιά.
  10. Ρίχνετε το κρασί και το θυμάρι και αφήνετε να βράσουν.
  11. Προσθέτετε το ζωμό και τη ζάχαρη (προαιρετικά) και βράζετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα να ελαττωθεί αρκετά.
  12. Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα βουτύρου και αλευριού, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνετε να βράσει, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε.
  13. Ξαναρίχνετε τα λαχανικά στη σάλτσα και τα ζεσταίνετε 1′.
  14. Περιχύνετε με τη σάλτσα το κοτόπουλο και σερβίρετε.
  15. Το φαγητό διατηρείται σκεπασμένο μια νύχτα στο ψυγείο. Το ξαναζεσταίνετε σε τηγάνι με καπάκι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Γαλλική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης