Ζύμη σφολιάτας με τυρί: μια απλή αλλά γευστική πρόταση

Ζύμη σφολιάτας με τυρί: μια απλή αλλά γευστική πρόταση

Ανακαλύψτε τη ζύμη σφολιάτας με τυρί, μια απλή συνταγή που θα φέρει χαμόγελα στους ουρανίσκους.

Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της. Χρειάζονται μόνο λίγα υλικά και λίγη ώρα για να απολαύσετε ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ ή γεύμα.

Η σφολιάτα είναι τραγανή και αρωματική, ενώ το τυρί προσθέτει πλούσια γεύση και λιπαρότητα. Η ρίγανη δίνει ένα επιπλέον άρωμα και γεύση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί θέλετε, αλλά τα πιο δημοφιλή είναι η φέτα, το κασέρι, το γραβιέρα και το ένταμ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα υλικά στη σφολιάτα, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή ζαμπόν.

Απολαύστε τη σφολιάτα με τυρί παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και μοιραστείτε μαζί τους την χαρά της γεύσης.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ζύμη σφολιάτας με τυρί

Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 1/2 κιλό ζύμη σφολιάτας έτοιμη
  • 300 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 2 αυγά
  • 600 γραμμάρια λάδι ραφινέ
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τη σφολιάτα σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού
  2. Αφού δουλέψετε το τυρί με το αυγά, ανοίξτε τα κομματάκια με τον πλάστη στρογγυλά και στο μέσον
  3. βάζετε λίγο από το δουλεμένο τυρί φέτα.
  4. Πιάστε όλες τις άκρες της σφολιάτας και κλείστε την καλά σαν πουγκάκια. Όταν γεμιστούν και κλειστούν όλες οι σφολιάτες, βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα ή σε άλλο βαθύ δοχείο και, αφού κάψει πάνω στη φωτιά, ρίξτε μέσα λίγες λίγες τις σφολιάτες να ψηθούν.
  5. Σουρώνονται και σερβίρονται ζεστές. Μπορείτε να τα ψήσετε και στο φούρνο.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Greek

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης