Το λάχανο με πράσα και ρύζι είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα. Η γεύση του λάχανου και των πράσων συνδυάζεται τέλεια με το ρύζι και το ζωμό λαχανικών.
PrintΛάχανο με πράσα και ρύζι
Λάχανο με πράσα και ρύζι για 6 άτομα
- Total Time: 40 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 1 λάχανο μικρό, σε μικρά κομμάτια
- 2 πράσα καθαρισμένα, πλυμένα και χοντροκομμένα
- 1 1/2 φλιτζάνια ρύζι πάρμπόιλντ
- 3–4 κλωνάρια σέλινο
- 1 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- χυμό από 1 -2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοταρετε τα πράσα και το σέλινο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα προσθέτετε το λάχανο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνια νερό. σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
- Ελέγχετε το ζωμό της κατσαρόλας για να βεβαιωθείτε ότι ο όγκος του είναι περίπου τρία φλιτζάνια και προσθέτετε νερό αν χρειαστεί. Ρίχνετε το ρύζι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
- Προσθέτετε το λεμόνι, κουνάτε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά. Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό με παστό ψάρι, λουκάνικα ή παστουρμά.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 30 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Β
- Cuisine: Ελληνική