Λαγός λεμονάτος: ένα πολύ εκλεπτισμένο πιάτο για όλους

λαγός λεμονάτος

Αν σας αρέσει το κρέας από κυνήγι και αναζητάτε μια συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει με εκλεκτές γεύσεις, τότε ο λαγός λεμονάτος, αποτελεί την ιδανική επιλογή. Με φρέσκα υλικά και αρωματικά μπαχαρικά, αυτή η συνταγή υπόσχεται να προσφέρει μια εκλεπτυσμένη εμπειρία γεύσης. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει όχι μόνο εσάς αλλά και τους καλεσμένους σας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λαγός λεμονάτος

Αν σας αρέσει το κρέας από κυνήγι, τότε αυτή η συνταγή για λαγό λεμονάτο, θα σας ενθουσιάσει. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε εκλεκτές γεύσεις σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  • Total Time: 2 hours 15 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 λαγό σε μερίδες
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού
  • 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 600 γραμμάρια λευκό κρασί
  • 45 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές σούπας διάφορα αρωματικά (θυμάρι, μαϊντανό, φασκόμηλο)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γραμμάρια ζωμό κρέατος
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 25 γραμμάρια αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το λαγό σε βαθύ σκεύος και τον περιχύνετε με το λεμόνι και το μισό λάδι. Αφήνετε στο ψυγείο 24 ώρες.
  2. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τις μερίδες του λαγού αφού τις στραγγίξετε.
  3. Προσθέτετε το ζωμό, λίγο νερό, το κρασί, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα αρωματικά και το αλατοπίπερο.
  4. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε δύο ώρες περίπου.
  5. Εν τω μεταξύ με ένα πιρούνι λιώνετε το βούτυρο και το ενώνετε με το αλεύρι να γίνει ένα μείγμα.
  6. Όταν ο λαγός είναι έτοιμος τον κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε 1 κουταλιές σούπας από την σάλτσα του λαγού στο μείγμα, ενώνετε, και κουνάτε την κατσαρόλα ώστε να ομογενοποιηθεί με τη σάλτσα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 2 hours
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης