Δοκιμάστε Λουκάνικο με πιπεριές όλες τις ώρες για ένα γρήγορο σνακ
Το λουκάνικο είναι ένα είδος παραδοσιακού αλλά και δημοφιλούς αλλαντικού που παρασκευάζεται από χοιρινό κρέας και διάφορα μπαχαρικά. Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα κρέατα στην παγκόσμια κουζίνα, και χαρακτηρίζεται από την έντονη γεύση και τη σφριγηλή υφή του.
PrintΛουκάνικο με πιπεριές
Το Λουκάνικο με πιπεριές είναι μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για όλες τις ώρες.
- Total Time: 10 mins
- Yield: 8
Υλικά
- 1/2 κιλό λουκάνικα
- 4 πιπεριές πράσινες, μακρόστενες (κέρατα)
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 300 γραμμάρια χαλούμι
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες. Πλένετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους, τις κόβετε σε λωρίδες και τις στραγγίζετε. Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτετε τις πιπεριές. Ανακατεύετε και τα σοτάρετε, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το λουκάνικο και ανακατεύετε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να μείνουν με λίγη σάλτσα. Ρίχνετε το μαϊντανό, το τυρί κομμένο σε μικρούς κύβους και ανακατεύετε, ώσπου να μαλακώσει το τυρί. Τα βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 5 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: λουκάνικα