Πικάντικες ελιές με σκόρδο και τσίλι: μια ξεχωριστή σαλάτα

Πικάντικες ελιές με σκόρδο και τσίλι μια ξεχωριστή σαλάτα

Οι πικάντικες ελιές με σκόρδο και τσίλι είναι μια ξεχωριστή σαλάτα που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των καυτερών γεύσεων. Οι ελιές, το σκόρδο και το τσίλι συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν μια γεύση που είναι ταυτόχρονα πικάντικη, αλλά και αρωματική και γεμάτη νοστιμιά.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

πικάντικες ελιές με σκόρδο

Φτιάξτε μια ξεχωριστή σαλάτα με αυτή την συνταγή που είναι για μερακλήδες καθώς…καίει πολύ!

  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 24

Υλικά

  • 2 κουταλιές γλυκού λιωμένο σκόρδο, αλάτι, δυόσμος
  • 1 φρέσκο κόκκινο τσίλι
  • 4 κουταλιές σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 βάζο με γεμιστές πράσινες ελιές (90 γραμμάρια)
  • 1 βάζο με γεμιστές πράσινες ελιές με αμύγδαλα (90 γραμμάρια)
  • λάδι (ηλιέλαιο)

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε την πάστα σκόρδου με το αλάτι. Πλένετε το τσίλι, το σκουπίζετε και κόβετε το κοτσάνι. Το καθαρίζετε με κοφτερό μαχαίρι από κάτω, το κόβετε σε λεπτές φέτες. Ανακατεύετε το ξύδι με το λιωμένο σκόρδο. Στραγγίζετε τις ελιές και τις βάζετε με το σκόρδο, το δυόσμο και το τσίλι σε ένα ψητό βάζο. Περιχύνετε το λάδι, ώστε να σκεπαστούν όλα τα υλικά. Κλείνετε το βάζο και αφήνετε τις ελιές τουλάχιστον 3 μέρες να τραβήξουν. Τις σερβίρετε με το ζουμί τους ή στραγγισμένες.
  2. Η συμβουλή μας: Ότι έχετε περιχύσει με ελαιόλαδο δεν μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο, γιατί το ελαιόλαδο πήζει στις χαμηλές θερμοκρασίες, παίρνει άσχημη όψη και χάνει τη γεύση και το άρωμα του.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 15
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Αποθήκευση
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης