Οι Πατάτες Πενταράτες είναι ο ιδανικός μεζές για να απολαύσετε με παρέα και ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα. Εύκολες στην παρασκευή τους, αλλά γευστικές στο αποτέλεσμα! Καλή Επιτυχία!
PrintΠατάτες πενταράτες
Νόστιμος μεζές για μπύρα ή κρασί.
- Total Time: 12 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες φρέσκες, μικρές
- 3 κρεμμύδια
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τις πατάτες (αφήνετε τη φλούδα τους), τις κόβετε σε λεπτές φέτες και τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι.
- Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι λάδι και τηγανίζετε τις πατάτες για λίγο, ώσπου να ροδίσουν. Κόβετε το κρεμμύδια σε φέτες, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, τα προσθέτετε στις πατάτες και τα αφήνετε να τηγανιστούν μαζί.
- Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τα βάζετε σε πιατέλα και τα σερβίρετε ζεστά.
- Prep Time: 5 min
- Cook Time: 7 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική