Κυπριακές Ραβιόλες: Παραδοσιακή Κυπριακή Συνταγή

Κυπριακές Ραβιόλες: Παραδοσιακή Κυπριακή Συνταγή

Οι κυπριακές ραβιόλες είναι ένα από τα πιο γνήσια παραδοσιακά πιάτα της Κύπρου. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια πολύ απλή αλλά γευστική εκδοχή των κυπριακών ραβιόλων. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε αυτό το νόστιμο πιάτο και να χαρίσετε νέες γεύσεις σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ραβιόλες κυπριακές

Μια πολύ απλή αλλά και νόστιμη εκδοχή για κυπριακές ραβιόλες. Γνήσιο παραδοσιακό πιάτο της Κύπρου. Ακολουθήστε τα βήματα που σας προτείνουμε και χαρίστε νέες γεύσεις σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι χωριάτικο
  • 3 1/2 κιλά γάλα
  • 3 κρόκοι
  • 200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο ή
  • 150 γραμμάρια λάδι

Για τη γέμιση:

  • ½ κιλό χαλούμι τριμμένο
  • 4 αυγά
  • δυόσμος

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να πάρετε μια ελαστική και μαλακή ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί. Ανοίγετε σε λεπτά φύλλα τα οποία κόβετε σε τετράγωνα 7×7 εκ. 3.
  2. Ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης. Τοποθετείτε 1 κουταλιές γλυκού από τη γέμιση στο τετράγωνο, διπλώνετε το φύλλο και χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι του νερού κόβετε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
  3. Βράζετε τις ραβιόλες και τις σερβίρετε με τριμμένο χαλούμι και βούτυρο λιωμένο.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης