Σαγανάκι με τηγανητό τυρί – η γνωστή εκλεκτή συνταγή

Σαγανάκι με τηγανητό τυρί - η γνωστή εκλεκτή συνταγή

Το πεντανόστιμο ορεκτικό το σαγανάκι με τηγανητό τυρί που γευόμαστε όλοι σε ταβέρνες και μεζεδοπωλεία.

Το Σαγανάκι με τηγανητό τυρί, είναι ένας δημοφιλής μεζές που συχνά βρίσκουμε στις ταβέρνες και τις μεζεδοπωλεία. Είναι ένα πιάτο που ξεχωρίζει για την πεντανόστιμη γεύση του και την τραγανή υφή. Είναι η ιδανική επιλογή για να ξεκινήσετε το γεύμα σας ή να το συνοδεύσετε με ένα κρύο ποτό σε μια καλοκαιρινή μέρα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι απλά και αυθεντικά. Χρησιμοποιούμε σκληρό κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί, το οποίο βουτάμε στο νερό και αμέσως στο αλεύρι, καλύπτοντάς το πλήρως από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε το τυρί με την τριμμένη φρυγανιά, δημιουργώντας ένα λεπτό και τραγανό εξωτερικό στρώμα.

Το τυρί τηγανίζεται στο λάδι μέχρι να αποκτήσει έναν υπέροχο χρυσό χρωματισμό και να γίνει τραγανό από όλες τις πλευρές. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το τηγάνι και το σερβίρουμε ακαριαία σε ένα πιατάκι. Συνήθως, σερβίρεται με φρέσκο λεμόνι, που αποτελεί την ιδανική γαρνιτούρα για αυτό το πιάτο.

Το Σαγανάκι με τηγανητό τυρί είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με την αυθεντική γεύση. Είναι η τέλεια επιλογή για να μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια, καθώς κάθε δοσούλα αποτελεί ένα γευστικό ταξίδι στην ελληνική κουζίνα. Ανακαλύψτε αυτήν την απόλαυση και δοκιμάστε το Σαγανάκι με τηγανητό τυρί στο σπίτι σας!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαγανάκι με τηγανητό τυρί

Ο πασίγνωστος μεζές που παραγγέλνουμε στις ταβέρνες. Πεντανόστιμο και τραγανό. Σερβίρεται καυτό με λεμόνι για γαρνιτούρα. Δοκιμάστε το!

  • Total Time: 7 mins
  • Yield: 1

Υλικά

  • Τυρί – 120 γραμμάρια σκληρό κεφαλοτύρι ή άλλο
  • Ελαιόλαδο – λίγο
  • Νερό – σε μπόλ
  • Φρυγανιά – 150 γρ, τριμμένη
  • Αλεύρι – λίγο
  • Λεμόνι – για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και το αφήνουμε στο μάτι να κάψει ελαφρά. Βουτάμε το τυρί μας στο νερό και αμέσως μέσα στο αλεύρι μας και από τις δύο μεριές. Μετά το αλλοίφουμε με την φρυγανιά και από τις δύο μεριές και το βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις ροδίσει το γυρίζουμε από την άλλη να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το βγάζουμε από το τηγάνι στο πιατάκι και σερβίρουμε με κομμένο λεμόνι για γαρνίρισμα.
  • Author: Greekouzina
  • Prep Time: 2 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Serving Size: Μερίδα
  • Calories: 350

Keywords: Σαγανάκι, τυρί, κεφαλοτύρι,

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης