Χοιρινά παϊδάκια: Αγαπημένη κλασική συνταγή για όλους

Χοιρινά παϊδάκια: Αγαπημένη κλασική συνταγή για όλους

Χοιρινά Παϊδάκια: Τραγανά, Ζουμερά, Απολαυστικά! Μια Συνταγή που Συνδυάζει Αρώματα και Γεύσεις σε Κάθε Μπουκιά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χοιρινά παϊδάκια

Η συνταγή αυτή για χοιρινά παϊδάκια, είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 3 hours 30 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • χυμό 2 λεμονιών
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνια τσαγιού σέρι
  • 1 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
  • 3 κουταλιές σούπας σκούρα ζάχαρη
  • 2 κ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κιλά χοιρινά παϊδάκια
  • 2 κουταλιές σούπας κέτσαπ

Εκτέλεση

Για το φαγητό αυτό θα ζητήσετε απ’ το χασάπη σας παϊδάκια από το στήθος ή τα πλευρά. Θα κόψει με τον μπαλντά τα παϊδάκια στη μέση. Εσείς θα χρησιμοποιήσετε τα κομμάτια που έχουν το κόκκαλο με λίγο ψαχνό τριγύρω τους. Τα κομμάτια απ’ τα παϊδάκια που έχουν το κρέας δεν θα τα χρησιμοποιήσετε. (Φυλάξτε τα για άλλο φαγητό).

  1. Βάζετε τα παϊδάκια σε μεγάλο πυρέξ. Σε γυάλινο μπωλ ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Περιχύνετε τα παϊδάκια και τ’ αφήνετε να μαριναριστούν 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή τα βάζετε όλο το βράδυ στο ψυγείο, γυρνώντας τα πολλές φορές απ’ όλες τις πλευρές.
  3. Τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου, 50 λεπτά περίπου, γυρνώντας τα απ’ όλες τις πλευρές, αλείφοντας τα κάθε τόσο με τη σάλτσα μέσα στην οποία έχουν μαριναριστεί.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Μπορείτε να τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο 200°C, περίπου 1 1/2 ώρα σκεπασμένα.

  1. Λίγα λεπτά πριν τα βγάλετε, τα ξεσκεπάζετε για να ροδίσουν.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 1 hour 30 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης