Χοιρινό γλυκόξινο με ανανά: ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο

Χοιρινό γλυκόξινο με ανανά

Το χοιρινό γλυκόξινο με ανανά είναι ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει. Η γλυκόξινη σάλτσα με τον ανανά και τα λαχανικά ταιριάζει τέλεια με το χοιρινό κρέας και δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που είναι ταυτόχρονα γλυκό, ξινό και πικάντικο.

Σε αυτή τη συνταγή, το χοιρινό κρέας σοτάρεται και στη συνέχεια μαγειρεύεται στη γλυκόξινη σάλτσα. Η σάλτσα φτιάχνεται με σάλτσα σόγιας, ξύδι, ζάχαρη, τζίντζερ και άλλα καρυκεύματα.

Το χοιρινό γλυκόξινο με ανανά είναι ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως συνοδευτικό. Είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό τραπέζι ή για μια επίσημη περίσταση.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χοιρινό γλυκόξινο με ανανά

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο τόσο αυτόνομο όσο και σαν συνοδευτικό με ρύζι. Δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα εύκολη συνταγή. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες μας και χαρίστε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 2 hours 5 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 700 γραμμάρια μπούτι χωρίς κόκκαλο ή φιλέτο
  • 3 κ. γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές σούπας άσπρο κρασί
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι

Για την σάλτσα:

  • φλιτζάνια ζουμί ανανά
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ξύδι
  • 2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 μεγάλη κονσέρβα ανανά, χωρίς ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού κορνφλάουρ
  • 1/2 φλιτζάνια νερό ζεστό

Εκτέλεση

  1. Σε γυάλινο μπωλ ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας, το κρασί, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους, τους ρίχνετε στο μπωλ, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να μαριναριστούν 2 ώρες.
  2. Εν τω μεταξύ, σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε 3 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο και τηγανίζετε για 2 λεπτά το σκόρδο κομμένο σε κομμάτια. Τ’ ανακατεύετε 2 λεπτά για να σωταριστούν και προσθέτετε τις φέτες του ανανά κομμένες στα τέσσερα.
  3. Ανακατεύετε 1 -2 λεπτά και ρίχνετε το ξύδι, το ζουμί του ανανά, την κέτσαπ, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ λειωμένο στο ζεστό νερό. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε και βράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  4. Σε τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ηλιέλαιο. Ρίχνετε όλα τα κομματάκια του κρέατος και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτετε τότε τη σάλτσα και ψήνετε για ένα λεπτό.
  5. Σερβίρετε το φαγητό πάνω σε άσπρο ρύζι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης