Ανακαλύψτε μια πικάντικη γευστική εμπειρία με τη συνταγή για Κοτόπουλο με Σάλτσα Τσίλι Μεξικό! Είναι η τέλεια επιλογή για όσους αγαπούν τα πικάντικα γεύματα και θέλουν να ανακαλύψουν γεύσεις από τη Μεξικάνικη κουζίνα.
Για να παρασκευάσετε αυτό το πικάντικο φαγητό, θα χρειαστείτε κοτόπουλο, καλαμποκέλαιο, κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά, κύμινο, σκόρδο, ντοματάκια, φασόλια κόκκινα, ζωμό κότας, τσίλι σκόνη, αλάτι και κόλιαντρο ή μαϊντανό.
Η παρασκευή είναι απλή:
PrintΚοτόπουλο με σάλτσα τσίλι Μεξικό
Κοτόπουλο με σάλτσα τσίλι Μεξικό (Για 4 άτομα)
- Total Time: 50 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 400 γραμμάρια κοτόπουλο από φιλέτο κομμένο σε μπουκιές
- 8 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1/4 κουταλιές γλυκού σκόνη κύμινο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κότας
- 2 κουταλιές γλυκού σκόνη τσίλι
- αλάτι
- κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι χωρίς να τα μαυρίσετε.
- Προσθέτετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα σοτάρετε.
- Ρίχνετε τα μπαχαρικά (κύμινο, τσίλι, αλάτι) και τέλος το ζωμό, τα ντοματάκια και την πιπεριά.
- Βράζετε το φαγητό για 35′-40′ μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
- Προς το τέλος προσθέτετε και τα φασόλια και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση μέσα στη σάλτσα.
- Προσθέτετε επιπλέον τσίλι (αν θέλετε πιο καυτερό το φαγητό) και το σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 35 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Μεξικάνικη
Διατροφικά Στοιχεία
- Serving Size: Μερίδα
- Calories: 220
- Fat: 7,5 gr
- Carbohydrates: 19 gr
- Protein: 19,4 gr
Keywords: Κοτόπουλο, τσίλι, Μεξικό, σάλτσα