Τα ψητά μήλα με γιαούρτι και σταφίδες είναι ένα νόστιμο και χορταστικό γλυκό που είναι ιδανικό για όλες τις ώρες. Η γλυκιά γεύση των μήλων, συνδυάζεται τέλεια με τη δροσιστική γεύση του γιαουρτιού και τις τραγανές σταφίδες, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
PrintΨητά μήλα με γιαούρτι και σταφίδες
Ψητά μήλα με γιαούρτι και σταφίδες για 4 μερίδες.
- Total Time: 45 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 4 μήλα
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 3 κουταλιές σούπας καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές σούπας σταφίδες
- λίγη κανέλα
- 4 κουταλιές σούπας μπράντι
- 1 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
Εκτέλεση
- Πλένετε τα μήλα και τα ανοίγετε στο κέντρο αφαιρώντας τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα λεπτό μαχαίρι.
- Ανακατεύετε την καρυδόψιχα με τις σταφίδες, την κανέλα, τη ζάχαρη και το μπράντι.
- Γεμίζετε με το μείγμα αυτό τα μήλα και τα βάζετε σε ένα μικρό βαθύ ταψί.
- Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνια νερό, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 20 λεπτά στους 200°C.
- Στη συνέχεια τα ξεσκεπάζετε και τα ψήνετε άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν, στραγγίζετε τα υγρά από το ταψί και τα ανακατεύετε με το γιαούρτι.
- Περιχύνετε με τη σάλτσα τα μήλα και τα σερβίρετε.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 35 mins
- Category: Επιδόρπιο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική