Τα σουβλάκια με ελιές και κρεμμύδια είναι ένα κλασικό πιάτο της μεσογειακής κουζίνας. Είναι νόστιμα, εύκολα στην παρασκευή και μπορούν να σερβιριστούν ως ορεκτικό, σαλάτα ή κυρίως γεύμα.
PrintΣουβλάκια με ελιές και κρεμμυδάκια
Σουβλάκια με Ελιές και Κρεμμυδάκια: Ένα Γευστικό Ταξίδι στη Μεσογειακή Κουζίνα. Νόστιμος και εύκολος μεζές για όλους. Καλή όρεξη.
- Total Time: 10 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 200 γραμμάρια μορταδέλα βραστή, κομμένη σε 6 μεγάλους κύβους
- 6 κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα
- 12 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
- λίγο βούτυρο
- 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη ξανθή
- λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια (με τηγάνι σκεπασμένο) ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αποκτήσουν ξανθό χρώμα.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη προς το τέλος για να καραμελώσουν.
- Με το ειδικό εργαλείο που σκάβει μικρά μπαλάκια αφαιρείτε 1 σφαιρίδιο από κάθε κύβο μορταδέλας και βάζετε εκεί 2 μαύρες ελιές.
- Περνάτε σε οδοντογλυφίδα για μεζέδες εναλλάξ κύβο μορταδέλας και κρεμμυδάκι και γαρνίρετε με μαϊντανό.
Notes
Συνοδεύστε τα σουβλάκια με φρέσκο ψωμί, τζατζίκι, ή άλλες αγαπημένες σας σάλτσες.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 5 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική