Βαρκούλες κολοκυθάκια με τυρί: Γευστική Και Υγιεινή Επιλογή

Βαρκούλες κολοκυθάκια με τυρί

Βαρκούλες Κολοκυθάκια με Τυρί: Μια Συνταγή για Γευστική Και Υγιεινή Επιλογή

Οι βαρκούλες κολοκυθάκια με τυρί αποτελούν μια δημιουργική και νόστιμη επιλογή για όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή συνταγή, χωρίς να χάνουν τη γεύση. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την αφράτη υφή των κολοκυθιών με το πλούσιο άρωμα του τυριού και τις αρωματικές νότες του κρεμμυδιού και της ντομάτας.

Με ελάχιστα υλικά και με απλά βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας καλούς και θα σας προσφέρει μια θρεπτική επιλογή για το τραπέζι σας. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε τα κολοκυθάκια σε νόστιμες βαρκούλες, προσθέτοντας τον αγαπημένο σας τυρί και άλλα αγαπημένα συστατικά.

Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες, ετοιμαστείτε για ένα καλοκαιρινό γεύμα που θα σας κατακτήσει με τη φρεσκάδα και τη θρεπτική αξία των υλικών. Ένα πιάτο που συνδυάζει την ευκολία με την εξαιρετική γεύση, καλύπτοντας τις ανάγκες των λάτρεις της κολοκυθιάς και όχι μόνο!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Βαρκούλες κολοκυθάκια με τυρί

για 4 άτομα:

Υλικά

  • 4 μέτρια κολοκύθια
  • 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • χυμός από μισό λεμόνι

Για τη γέμιση:

  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 1/2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 2 κρόκους αβγών
  • 2 κουταλιές σούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμάρια Τυρί έμενταλ τριμμένο & λίγο για το πασπάλισμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τα κολοκύθια καλά. Τα βουτάτε σε βραστό νερό για 5′. Τα βγάζετε και τα περιχύνετε με κρύο νερό. Με ένα μαχαίρι κόβετε οριζόντια μια φέτα στο πάνω μέρος και αφαιρείτε τη σάρκα τους. Τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
  2. Κόβετε 1 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο σε κομμάτια και ζεσταίνετε το υπόλοιπο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το κρασί, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά για 5′ ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και ρίχνετε 3 κουταλιές σούπας στο μείγμα που ψήνετε, αφήνοντας το να πάρει μια βράση. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί και ανακατεύετε καλά τα υλικά. Γεμίζετε τα κολοκύθια με το μείγμα, ρίχνετε πάνω τα κομμάτια του βουτύρου και τα πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε τα κολοκύθια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200’ για 20′-25,’ μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά.
  • Author: Aggela

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης