Μελιτζάνες με Σπανάκι και Τυρί στο Φούρνο για όλους

Μελιτζάνες με Σπανάκι και Τυρί στο Φούρνο για όλους

Η συνταγή μας για Μελιτζάνες με Σπανάκι και Τυρί στο Φούρνο, συνδυάζει το πλούσιο άρωμα και γεύση της μελιτζάνας με τη φρεσκάδα του σπανακιού και την κρεμώδη γεύση του τυριού.

Οι μελιτζάνες με σπανάκι και τυρί στο φούρνο είναι μια νόστιμη, υγιεινή και αρωματική συνταγή. Είναι ένα πιάτο που ικανοποιεί τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας και όχι μόνο.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μελιτζάνες με Σπανάκι και Τυρί στο Φούρνο

Ακολουθεί η συνταγή. Εσείς ακολουθήστε πιστά τα βήματα που σας δίνουμε και… καλή επιτυχία!

  • Total Time: 55 mins
  • Yield: 4 μερίδες

Υλικά

  • 3 μέτριες μελιτζάνες
  • αλάτι χοντρό
  • 250 γραμμάρια τυρί ρικότα
  • 1/2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
  • φυτικό λάδι για τηγάνισμα
  • 1/3 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (επιπλέον)
  • 3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 400 γραμμάρια σπανάκι
  • 400 γραμμάρια ντοματάκια σε κονσέρβα
  • 1/2 φλιτζάνια φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη

Σάλτσα Τυριού:

  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας κοινό αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνια τυρί τσένταρ ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες 1 εκ. Τοποθετήστε τες σε μια σχάρα, πασπαλίστε τες με αλάτι, αφήστε να «σταθούν» για 10 λεπτά. Ξεπλύντε τες με κρύο νερό και στραγγίστε τες. Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα τηγάνι. Τηγανιστέ τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές και στραγγιστέ τες σε απορροφητικό χαρτί. Αδειάστε το λάδι από το τηγάνι, αφήνοντας μόνο μια κουταλιές σούπας και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Προσθέστε τις φρέσκιες ντομάτες και μόλις μαλακώσουν ρίξτε τα ντοματάκια, τη ρίγανη και τη ζάχαρη κι αφήστε τη σάλτσα να βράσει. Στο μεταξύ, βράστε το σπανάκι, στον ατμό ή σε φούρνο μικροκυμάτων, στραγγιστέ το, πιέστε το για να βγουν τα υγρά του και ψιλοκόψτε το.
  3. Ανακατώστε το σε ένα μπολ με τη ρικότα, το αυγό, το μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο σκόρδο. Απλώστε το ένα τρίτο από τις μελιτζάνες σ’ ένα πυρέξ χωρητικότητας 3,5 λίτρων, αλειμμένο με λάδι. Περιχύστε τες με τη σάλτσα ντομάτας, βάλτε άλλη μια στρώση μελιτζάνες και απλώστε το σπανάκι. Τέλος, βάλτε τις υπόλοιπες μελιτζάνες, απλώστε τη σάλτσα Τυριού και πασπαλίστε με το τυρί τσένταρ τριμμένο.
  4. Ψήστε τες σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους.

Σάλτσα Τυριού:

  1. Λιώστε το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι, προσθέστε το αλεύρι και αφήστε το μέχρι να κοχλάσει. Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα, ανακατώνοντας συνεχώς, κι αφήστε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πηχτώσει, Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίξτε το τυρί.

Notes

Τα διατροφικά στοιχεία ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα υλικά που χρησιμοποιούνται και τη μέγεθος των μερίδων. Επίσης, μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή σύμφωνα με τις διατροφικές ανάγκες σας, προσθέτοντας ή αφαιρώντας συστατικά.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 30-35 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 240-280
  • Fat: 15-17 γρ.
  • Carbohydrates: 12-15 γρ
  • Fiber: 4-5 γρ.
  • Protein: 11-12 γρ

Keywords: Μελιτζάνες, σπανάκι, τυρί,

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης