Χημική Δίαιτα ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ - gliko-me-fraoules-ke-anthotiro

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

| 19/01/2014

Gliko-me-fraoules-ke-anthotiro

Σας άρεσε το άρθρο;

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
 
Γλυκό με φράουλες και ανθότυρο. Ένα νόστιμο και δροσερό γλυκό για σας και τους αγαπημένους σας!
Συγγραφέας:
Υλικά
  • ζάχαρη - ½ κούπα
  • Ζάχαρη άχνη - 2 κ.σ.
  • Αυγά - 3 ( χωρισμένα)
  • Πορτοκάλι - χυμός 1 κούπα
  • Ζελατίνη - 2 κ.σ. σε σκόνη
  • Μπισκότα - ½ κούπα τριμμένα (πτι-μπερ)
  • Αλάτι - 1 κ.σ.
  • Κανέλα - ½ κ.σ.
  • Βούτυρο - ¼ κούπας καθαρό λιωμένο
  • Ανθότυρο - 800 γρ.
  • Λεμόνι - 2 κ.σ. στυμένο σε χυμό
  • Πορτοκάλι - ξύσμα 1 κ.σ.
  • Λεμόνι - ξύσμα 1 κ.σ.
  • Σαντιγύ - 1 κούπα
  • Φράουλες - 1 κιλό
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε ½ κούπα ζάχαρη μέσα στα 3 κροκάδια αυγού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού, αδειάζουμε το μίγμα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε 2 κ.σ. ζελατίνη, την αφήνουμε να φουσκώσει και την προσθέτουμε στο μπεν μαρί με το μίγμα των αυγών.
  2. Ανακατεύουμε ½ κούπα τριμμένα μπισκότα με 2 κ.σ. ζάχαρη και ½ κ.γ. κανέλα και ρίχνουμε μέσα ¼ καθαρό λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα και καλύπτουμε τον πάτο. Αν θέλουμε το ψήνουμε για 7'-8' στους 180 βαθμούς Κελσίου ή το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα απαλή.
  3. Χτυπάμε 800 γρ. ανθότυρο στο μίξερ να αφρατέψει και ρίχνουμε μέσα 1 κ.γ. αλάτι και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε την κρέμα που φτιάξαμε στο μπεν μαρί, μέσα στο μίγμα τυριού και προσθέτουμε 1 κούπα σαντιγύ και τη μαρέγκα.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη βάση, το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και το γαρνίρουμε με φράουλες ή σάλτσα φράουλας και αμύγδαλα.

 

Gliko-me-fraoules-ke-anthotiro
Gliko-me-fraoules-ke-anthotiro
Gliko-me-fraoules-ke-anthotiro
Gliko-me-fraoules-ke-anthotiro
Gliko-me-fraoules-ke-anthotiro

Tags: , , , , , , , , , , ,

Κατηγορία: γλυκά με φρούτα

Για την (ον) Συγγραφέα ()

Επαγγελματίας νοικοκυρά. Που την χάνεις που την βρίσκεις σε μια κουζίνα μέσα είναι, ή στον κήπο της να ποτίζει τα λουλούδια και τα λαχανικά της. Μαγειρεύει συνεχώς και χαίρεται να ανακαλύπτει συνεχώς νέες συνταγές.Λατρεύει την μαγειρική. Θα χαρεί να σας βοηθήσει να μάθετε μικρά μυστικά που κάποιοι δεν θα ‘θελαν να γνωρίζετε.

Συνδεθείτε για σχολιασμό

...αναζήτηση