Αρακάς με ντομάτα
Χρόνος: 5-7 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2–3 ντομάτες ξεφλουδισμένες καί κομμένες
- 1 κουταλιές σούπας σούπας ντοματοπελτέ
- αλάτι
- πιπέρι
- ελάχιστη ζάχαρη
- 1–2 φύλλα δυόσμο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σοτάρετε στην ανοιχτή χύτρα τα κρεμμύδια με το λάδι. Προσθέτετε τον αρακά και τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 5-7 λεπτά.