Αρνάκι Ιρλανδέζικο
Υλικά
- 1 κιλό αρνί εμπρόσθιο κατεψυγμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 5 κουταλιές σούπας λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 3/4 φλιτζάνια νερό ή ζωμό
- 3–4 καρότα
- 1–2 πράσα
- 1 κρεμμύδι
- 1 μικρή σελινόριζα
- 1/2 κιλό πατάτες
- μαϊντανό
- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρέας με το λάδι στην ανοιχτή χύτρα. Το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε το νερό, κλείνετε τη χύτρα και το μαγειρεύετε για 10 λεπτά.
- Ανοίγετε τη χύτρα και ρίχνετε τα κομμένα λαχανικά αλατισμένα και το μοσχοκάρυδο. Μαγειρεύετε όλο το φαγητό μαζί ακόμα 5 λεπτά. Σερβίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.