Μπακαλιάρος Μπιάνκο
Υλικά
- 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 4 πατάτες
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζετε σε λεκάνη με νερό για 12 ώρες, αλλάζοντας το πέντε-έξι φορές. Αφαιρείτε τα κόκαλα και το δέρμα. Τον ξεπλένετε, τον κόβετε σε μικρές μερίδες και τον στραγγίζετε. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις κόβετε σε φέτες. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα τα σκόρδα ολόκληρα με το λάδι, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνετε τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλινο, τις μερίδες του μπακαλιάρου, πιπέρι, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε, ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες και ο μπακαλιάρος και να μείνουν με λίγη σάλτσα. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, αφήνετε να πάρουν μια βράση και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.