Μπακαλιάρος στον ατμό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπακαλιάρος στον ατμό

Χρόνος: 4-5 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο φέτες
  • λεμόνι
  • αλάτι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κλωνάρι άνηθο
  • 2 φλυτζάνια νερό

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε το ψάρι, το ραντίζετε με λεμόνι, το αλατίζετε ελαφρά και το βάζετε στο καλαθάκι. Βάζετε επάνω στο ψάρι το κρεμμύδι, και το κλωνάρι άνηθο.
  2. Ρίχνετε 3 φλυτζάνια νερό στη χύτρα. Τοποθετείτε το καλαθάκι πάνω στον τρίποδα και κλείνετε τη χύτρα. Μαγειρεύετε το ψάρι για 4-5 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και σερβίρετε το ψάρι σε μία ζεστή πιατέλα.

Για τη σάλτσα, λιώνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι και σιγά σιγά όλο το ζωμό πού αχνίστηκε το ψάρι, τον άνηθο και το λεμόνι. Περιχύνετε το ψάρι με τη σάλτσα.

ΣΗΜ. Αν δεν ετοιμάσετε τη σάλτσα, σερβίρετε το ψάρι με ψιλοκομμένο μαϊντανό, με λεμόνι και με μαγιονέζα.

  • Author: Aggela

 

One comment

Leave a Reply