μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι
για 6 άτομα
Υλικά
- 1 φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο κομμένο σε μερίδες
- 1 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι (κατά προτίμηση σκληρό)
- 1 κοφτό κουταλιές γλυκού του μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κοφτό κουταλιές γλυκού αλάτι
- 1 αυγό χτυπημένο
- 150 ML γάλα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε το αυγό και κατόπιν το γάλα. Χτυπάτε το χυλό για να γίνει λείος. Στο χυλό αυτό βυθίζετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Σερβίρετε με σκορδαλιά.