Μπαλίτσες γιαουρτιού
Υλικά
- 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 1 γεμάτη κουταλιές σούπας αλάτι
- 5–6 κουταλιές σούπας τσάιβς ψιλοκομμένα ή άλλα φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το γιαούρτι με το αλάτι. Βάλτε το σε ένα τουλπάνι και μετά Βάλτε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ και αφήστε το τουλπάνι με το γιαούρτι στο σουρωτήρι για 12 ώρες στο ψυγείο για να στραγγίσει από τα υγρά του. Οταν το γιαούρτι στεγνώσει, θα γίνει σαν απαλό φρέσκο τυρί. Πλάστε μικρές μπαλίτσες και περάστε τις από τα τσάιβς ή από το μείγμα μυρωδικών της προτίμησης σας. Βάλτε τις μπαλίτσες του γιαουρτιού σε ένα βαθύ σκεύος, περιχύστε τις με λίγο ελαιόλαδο και διατηρήστε τις στο ψυγείο για λίγες ημέρες σκεπασμένες με μεβράνη τροφίμων.