Μπουγάτσες ατομικές
Υλικά
- 8 φλιτζάνια γάλα
- 1 και 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
- Ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνια σιμιγδάλι
- 4 αυγά
- 20 φύλλα του μπακλαβά
- Βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
- Άχνη ζάχαρη
- Σκόνη κανέλας
Εκτέλεση
- Αρχίζουμε με την κρέμα, που την ετοιμάζουμε με το μισό γάλα βραστό και το υπόλοιπο κρύο που διαλύουμε μέσα το σιμιγδάλι. αφού ενώσουμε καλά και πάρει μια βράση, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα καλά, και το ξύσμα.
- Απλώνουμε τα φύλλα στο τραπέζι. Παίρνουμε τέσσερα από αυτά. τα απλώνουμε σε άλλο μέρος και τα ραντίζουμε με το πινέλο με λιωμένο βούτυρο. Παίρνουμε ένα φύλλο, το απλώνουμε και το κόβουμε στα τέσσερα. Τα δυο τα βάζουμε, το ένα πάνω στο άλλο, στη μέση των φύλλων που ραντίσαμε με βούτυρο και τα ραντίζουμε κι αυτά. Βάζουμε από πάνω τα άλλα δυο και πάνω τους ρίχνουμε το ένα τρίτο της κρέμας, την απλώνουμε ως τις άκρες των κομμένων φύλλων και διπλώνουμε τις άκρες των κάτω φύλλων πάνω στην κρέμα, όπως διπλώνουμε τις πετσέτες σε τρεις δίπλες. αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο και βάζουμε την μπουγάτσα σε ταψί με το δίπλωμα από κάτω. την αλείφουμε και από πάνω με βούτυρο. όταν τις διπλώσουμε όλες τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.