Μπουτάκια με σαλάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπουτάκια με σαλάτα

Υλικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (ξερό)
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 50 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κουταλιές γλυκού εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια φασόλια κόκκινα κονσέρβας στραγγισμένα
  • φύλλα μαρουλιού ή σαλάτας και φετάκια λεμονιού για το γαρνίρισμα
  • 1 δόση βινεγκρέτ (βλέπε σάλτσες)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το ξερό ψωμί σε κομμάτια και το θρυμματίζετε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ. Ανακατεύετε το ψωμί, το εστραγκόν, το σκόρδο, το τυρί και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ και κατόπιν χτυπάτε σε άλλο μπολ το αυγό με λίγο αλατοπίπερο. Πανάρετε τα μπουτάκια πρώτα στο αυγό και κατόπιν στο μείγμα του ψωμιού και τα τηγανίζετε 15′ σε καυτό λάδι (ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο) μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Σε 4 ατομικά μπολ μοιράζετε το μαρούλι και τα φασόλια και περιχύνετε κάθε μπολ με λίγη βινεγκρέτ. Στρώνετε 4 πιάτα με φύλλα σαλάτας και βάζετε στο καθένα από 2 τηγανητά μπουτάκια. Τοποθετείτε σε κάθε πιάτο από 1 μπολ σαλάτας και γαρνίρετε με φετάκια λεμονιού.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply