Εγγλέζικη ρέγγα στα κάρβουνα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Εγγλέζικη ρέγγα στα κάρβουνα

Υλικά

  • 4 φρέσκιες ρέγγες περίπου από
  • 250 γραμμάρια
  • 2 κουταλάκια τσαγιού ξίδι
  • αλάτι
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα
  • λίγη ζάχαρη
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού μουστάρδα σε κόκκους
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού μπαχάρι
  • 1 κ. γ. ρίγανη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 12 λεπτές φέτες μπέικον

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τις ρέγγες και τις σκουπίζετε. Μετά τις βάζετε με την πλάτη πάνω στον πάγκο και πιέζετε με το μεγάλο δάχτυλο από μέσα στη ραχοκοκαλιά. Χωρίζετε τα κόκαλα στο κεφάλι και στην άκρη ουράς με το ψαλίδι κουζίνας και απομακρύνετε προσεχτικά. Στη συνέχεια απομακρύνετε τα πλαϊνά κόκαλα με το πιρούνι. Ραντίζετε τις ρέγγες από μέσα με το ξίδι, τις πασπαλίζετε με αλάτι. Τις αφήνετε 10 λεπτά να τραβήξουν. Μετά τις αλείφετε μόνο από μέσα με τη μουστάρδα, τις πασπαλίζετε με αρκετό πιπέρι, μουστάρδα, μπάχαρι. Πλένετε τον μαϊντανό, τα στεγνώνετε, τα κόβετε και γεμίζετε με μαϊντανό και ρίγανη τις ρέγγες. Χαράζετε τα ψάρια μερικές φορές στα πλάγια, τα τυλίγετε με το μπέικον και τα δένετε με σπόγγο. Τα ψήνετε στη σχάρα περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να ξεροψηθεί το μπέικον. Σερβίρετε μαζί ψητές πατάτες με τζατζίκι αρωματισμένο με σκόρδο και δυόσμο και αρκετή πράσινη σαλάτα. Ή εκτός από τις πατάτες σερβίρετε μια σάλτσα κρεμμυδιού με κρεμμύδια που τα έχετε σωτάρει σε βούτυρο, τα έχετε βράσει σε ζωμό και στο τέλος έχετε προσθέσει κρεμ-φρές. Στην Αγγλία συνηθίζουν με τις ρέγγες να σερβίρουν πατατοσαλάτα με σάλτσα από λάδι, ξύδι και ζωμό κρέατος πασπαλισμένη με αρωματικά χόρτα και τριμμένο αγγούρι και καρότο. Μην παραλείψετε και μια καλά παγωμένη μπύρα. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ψήσετε σκουμπρί τυλιγμένο σε μπέικον.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply