Φετουτσίνι Καρμπονάρα

Please follow and like us:

Φετουτσίνι Καρμπονάρα
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 4 μικρά κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 12 λεπτές φέτες μπέικον
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 375 γρ. Φετουτσίνι
  • 3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
  • ¾ φλιτζ. πηχτή ελαφριά κρέμα γάλακτος
  • μαυροπίπερο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  1. Με ένα εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών ξύστε το τυρί. Κόψτε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
  2. Ζεστάνετε το μισό λάδι σ' ένα τηγάνι, Σοτάρετε το μπέικον μέχρι να στεγνώσει και στραγγιστέ το σε απορροφητικό χαρτί. Βάλτε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και στραγγιστέ τα.
  3. Στη συνέχεια, βάλτε στο τηγάνι τη μισή ποσότητα του μπέικον, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τα ζυμαρικά και τη μισή ποσότητα του τυριού. Ανακατώστε τα καλά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, και σερβίρετε τα πολύ ζεστά, πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο μπέικον, το τυρί και το πιπέρι.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση