Φλαμανδικά σουβλάκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φλαμανδικά σουβλάκια

Υλικά

  • 4 σνίτσελ από βοδινό
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • 4 κουταλιές γλυκού τσαγιού μουστάρδα
  • 12 λεπτές φέτες μπέικον
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού ρίγανη
  • 8 μικρά κρεμμυδάκια
  • 2 μικρές ντομάτες
  • 34 κουταλιές σούπας λάδι για ψήσιμο
  • 4 κουταλιές σούπας μαύρη μπύρα

Εκτέλεση

  1. Απλώνετε τα σνίτσελ πάνω στον πάγκο και τα χτυπάτε καλά, ώστε να γίνουν πολύ λεπτά. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, τα αλείφετε με μουστάρδα και τα σκεπάζετε με μπέικον. Πασπαλίζετε από πάνω τον μαϊντανό και τη ρίγανη. Τυλίγετε σε ρολά και κόβετε το κάθε ρολό σε 4 φέτες ίδιου πάχους. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, πλένετε τις ντομάτες, κόβετε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια στη μέση και τα περνάτε μαζί με τις φέτες ρολού σε καλαμάκια. Περάστε τις φέτες ρολού όχι από τη μέση στο καλαμάκι αλλά από την μια πλευρά στην άλλη.
  2. Αλείφετε τα σουβλάκια με το λάδι και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ γυρίζοντας τα πολλές φορές περ. 10 ώς 12 λεπτά, μετά από 6 λεπτά τ’ αλείφετε για πρώτη φορά με λίγη μπύρα. Σερβίρετε μαζί διάφορα λαχανικά ψητά ή φρέσκιες σαλάτες και συνοδεύετε με μανιτάρια σάλτσα, σερβιρισμένα σε σαλτσιέρα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply