Γαρίδες με ούζο
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 πιπεριά καυτερή
- 1/2 φλιτζάνια ούζο
- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις γαρίδες, τις καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τις ουρές. Αφαιρείτε το εντεράκι που έχουν με μια οδοντογλυφίδα και τις στραγγίζετε. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι, την πιπεριά ψιλοκομμένη, το σκόρδο και τις γαρίδες. Τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτετε το μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι και το ούζο. Αφήνετε για 2 λεπτά και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε σε πιατέλα.