Κονσομέ κρέατος
30-40′
Υλικά
- 1 κιλό βοδινό ή μοσχαρίσιο κρέας (στήθος ή ουρά)
- 1–2 κόκαλα
- 6–8 φλυτζάνια νερό
- αρωματικά χόρτα (σέλινο, καρότα, πράσα, μαϊντανό)
- 1–2 κρεμμύδια
- κόκκους πιπέρι
- 1–2 κύβους ζωμό κρέατος
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
- Ρίχνετε το νερό στη χύτρα και προσθέτετε το κρέας και τα κόκαλα. Ανάβετε την εστία σε μέτρια ένταση και μόλις αρχίσει το κονσομέ να βράζει, αφαιρείτε τον αφρό. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφαιρείτε ξανά τον αφρό, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κονσομέ για 30-40 λεπτά.
- Ανοίγετε τή χύτρα, βγάζετε το κρέας και στραγγίζετε τό ζωμό. Κόβετε το κρέας σε φέτες και το σερβίρετε ξεχωριστά, ζεστό με λαδολέμονο. Το κονσομέ σερβίρεται σκέτο, με τηγανισμένα κρουτόν ή μπισκότα αλμυρά.