Κόντρα φιλέτο ψητό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κόντρα φιλέτο ψητό

Υλικά

  • 1400 γραμμάρια κόντρα φιλέτο χωρίς κόκαλα
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουταλιές σούπας μπράντι
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας σάλτσα Worchester
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας πράσινο πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας γλυκιά μουστάρδα
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας τσέρι
  • αλάτι
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ανοίγετε το κόντρα φιλέτο και το βάζετε με την εξωτερική πλευρά προς τα κάτω, πάνω στον πάγκο. Ανακατεύετε την πικάντικη μουστάρδα με το μπράντι, το μέλι, τη σάλτσα και το πιπέρι και απλώνετε το μίγμα στην εσωτερική πλευρά του κρέατος. Κλείνετε πάλι το κρέας και το δένετε με σπάγγο. Το περνάτε σε σούβλα. Ανακατεύετε τη γλυκιά μουστάρδα με το τσέρι και προσθέτετε αλάτι και ζάχαρη. Αλείφετε με το μίγμα το κρέας απ’ έξω. Μετά το ψήνετε στο γκριλ ή στα κάρβουνα περ. 90 λεπτά γυρίζοντας το συνεχώς. Αν θέλετε μπορείτε ενδιάμεσα ν’ αλείφετε το κρέας μ’ ένα μείγμα από βούτυρο, μουστάρδα, μέλι και αλάτι για ν’ αποκτήσει μια τραγανιστή κρούστα. Σερβίρετε μαζί ντιπ με κρεμ-φρες, με ψιλοκομμένα κρεμμύδια, με σκόρδο, με αλάτι και με πράσινο πιπέρι. Επίσης πατάτες ψητές σε αλουμινόχαρτο, στα κάρβουνα ή στο ειδικό πήλινο δοχείο για πατάτες και σέρβικη σαλάτα. Σερβίρετε μαζί κρύα μπίρα.
  • Author: Aggela

 

 

Leave a Reply