κορμός ψωμιού με πιπεριές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

κορμός ψωμιού με πιπεριές

Υλικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για ψωμί
  • 200 γραμμάρια αλεύρι πολύσπορο
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι-Λίγη ζάχαρη
  • 1 κουταλιές σούπας σπόροι φινόκιο
  • 1 1/4 φλιτζάνια γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές γλυκού ξερή μαγιά
  • 2 κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές χωρίς τους σπόρους, κομμένες στα δύο
  • 2 κουταλιές σούπας ντοματούλες λιαστές στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 3 κουταλιές σούπας τυρί πεκορίνο τριμμένο
  • 1 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε μακρόστενη φόρμα. Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλευριού σε μεγάλο μπολ. Ανακατεύετε με λίγη ζάχαρη, το αλάτι και τους σπόρους του φινόκιο και κάνετε μία γούβα στο κέντρο. Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα και το βούτυρο. Προσθέτετε τη μαγιά και ανακατεύετε, να διαλυθεί. Αδειάζετε το μίγμα της μαγιάς στη γούβα που έχετε κάνει και σπρώχνετε τα στερεά υλικά προς το κέντρο, ώσπου να ανακατευτούν.
  2. Ζυμώνετε, να γίνει μαλακή ζύμη. Αδειάζετε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε πάλι για 10 λεπτά ή ώσπου να γίνει απαλή ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια σας. Πλάθετε σε μπάλα, ακουμπάτε σε βουτυρωμένο σκεύος και τη σκεπάζετε με πετσέτα κουζίνας. Την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-1 1/2 ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Προθερμαίνετε το γκριλ στους 200 βαθμούς. Ψήνετε τις πιπεριές με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, ώσπου να αρχίσουν να μαυρίζουν οι άκρες τους. Τις αδειάζετε σε σακουλάκι κουζίνας και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε φέτες. Αδειάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε για λίγα λεπτά, να γίνει πάλι μαλακή. Την ανοίγετε σε μακρόστενο φύλλο (20X33 εκ.).
  4. Σκορπάτε επάνω τις ντοματούλες λιαστές, αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω από τις άκρες. Σκεπάζετε με τα κομμάτια από τις πιπεριές και τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Πασπαλίζετε με 2 κουταλιές σούπας από το τυρί. Διπλώνετε τη ζύμη από τη στενή πλευρά της σε ρολό. Με την ένωση προς τα κάτω ακουμπάτε στη φόρμα, σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά, ώσπου να φουσκώσει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Ξεσκεπάζετε τον κορμό και χαράσσετε σε όλη την επιφάνεια του. Αλείφετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
  5. Ψήνετε για 15-20 λεπτά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνετε ακόμα για 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει ο κορμός και να φουσκώσει. Οταν θα είναι έτοιμος ο κορμός, θα πρέπει να ακούγεται κούφιος ήχος όταν τον χτυπάτε.
  6. Ξεφορμάρετε σε σχάρα για να κρυώσει, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης