Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στην κατσαρόλα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στην κατσαρόλα

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 4 μπούτια ολόκληρα και 10 φτερούγες Κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 23 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • το χυμό
  • 1 1/2 λεμονιού
  • λίγο δεντρολίβανο ή λίγη ρίγανη
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε σε πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου, αφού τις αλατοπιπερώσετε. Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τις βγάζετε από το λάδι και ρίχνετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα σοτάρετε και αυτά 2′-3′ και ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα τις μερίδες του κοτόπουλου και λίγο δεντρολίβανο ή ρίγανη. Προσθέτετε και λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε 1 ώρα. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το καλαμποκέλαιο και τηγανίζετε τις πατάτες. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζετε. Κατόπιν ρίχνετε στη σάλτσα του κοτόπουλου το χυμό λεμονιού και αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις. Προσθέτετε τέλος τις πατάτες, βράζετε 10′ σε δυνατή φωτιά και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης