κοτοσαλάτα εξωτική
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ: 360
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 6
Υλικά
- 2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο
- 1 κουταλιές σούπας σόγια
- 125 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια
- 85 γραμμάρια κόκκινο μαρούλι φριζέ
- 1 μαρούλι
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 1 κουταλιές σούπας ξύδι
- 1 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο
- 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 50 γραμμάρια κουκουνάρι
Εκτέλεση
- Τρίψτε τη φλούδα του πορτοκαλιού στον τρίφτη και κρατήστε ένα κουταλιές γλυκού τρίμμα.
- Κόψτε το πορτοκάλι στη μέση.
- Στύψτε το ένα μισό και το άλλο καθαρίστε το καλά και κόψτε τις φετούλες του στα δύο.
- Τσιγαρίστε τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λίπος.
- Ζεστάνετε το σησαμέλαιο και το λάδι και τσιγαρίστε το κοτόπουλο 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάλτε το από το τηγάνι και κόψτε κάθε στήθος σε 8-10 λεπτά, μακρόστενα κομμάτια.
- Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
- Προσθέστε τη μαρμελάδα δαμάσκηνο, τη σόγια και το χυμό πορτοκάλι.
- Ανακατέψτε καλά.
- Βράστε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4-6 λεπτά.
- Σουρώστε τα και μοιράστε τα, μαζί με το κόκκινο φριζέ μαρούλι, σε 4 πιάτα.
- Προσθέστε στο κοτόπουλο το τρίμμα πορτοκαλιού, τα κουκουνάρια και τις φετούλες πορτοκαλιού.
- Μοιράστε το μίγμα στα πιάτα και σερβίρετε αμέσως.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 15 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Γαλλική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 360