κοτοσαλάτα εξωτική

κοτοσαλάτα εξωτική: μια διαφορετική πρόταση

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

κοτοσαλάτα εξωτική

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ: 360

  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 6

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 1 κουταλιές σούπας σόγια
  • 125 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια
  • 85 γραμμάρια κόκκινο μαρούλι φριζέ
  • 1 μαρούλι
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι

Εκτέλεση

  1. Τρίψτε τη φλούδα του πορτοκαλιού στον τρίφτη και κρατήστε ένα κουταλιές γλυκού τρίμμα.
  2. Κόψτε το πορτοκάλι στη μέση.
  3. Στύψτε το ένα μισό και το άλλο καθαρίστε το καλά και κόψτε τις φετούλες του στα δύο.
  4. Τσιγαρίστε τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λίπος.
  5. Ζεστάνετε το σησαμέλαιο και το λάδι και τσιγαρίστε το κοτόπουλο 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Βγάλτε το από το τηγάνι και κόψτε κάθε στήθος σε 8-10 λεπτά, μακρόστενα κομμάτια.
  7. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
  8. Προσθέστε τη μαρμελάδα δαμάσκηνο, τη σόγια και το χυμό πορτοκάλι.
  9. Ανακατέψτε καλά.
  10. Βράστε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4-6 λεπτά.
  11. Σουρώστε τα και μοιράστε τα, μαζί με το κόκκινο φριζέ μαρούλι, σε 4 πιάτα.
  12. Προσθέστε στο κοτόπουλο το τρίμμα πορτοκαλιού, τα κουκουνάρια και τις φετούλες πορτοκαλιού.
  13. Μοιράστε το μίγμα στα πιάτα και σερβίρετε αμέσως.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Γαλλική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 360

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης