Κουλουράκια με άρωμα λεμονιού
Υλικά
- 1 1/2 κιλό αλεύρι
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνια χυμός λεμονιού
- 2 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιές σούπας αμμωνία
- 1 φλιτζάνια μέλι
Εκτέλεση
- Βάλτε κοσκινισμένο το αλεύρι σε πήλινη λεκάνη, κάντε στη μέση ένα λάκο και ρίξτε μέσα το βούτυρο λιωμένο καλά στη φωτιά. Μόλις κρυώσει λίγο το βούτυρο, σκεπάστε το με αλεύρι και ζυμώστε το με τα δάχτυλα. Ανοίξτε ξανά στη μέση λάκο και ρίξτε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, την αμμωνία, λιωμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το μέλι και το ξύσμα της φλούδας λεμονιού. Αφού τα ζυμώσετε όλα καλά και γίνουν ζύμη μαλακή, πλάστε τα κουλουράκια κατά πώς θέλετε, αραδιαστέ τα σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήστε τα γύρω στο τέταρτο της ώρας σε μέτριο φούρνο.