Κουνέλι με σάλτσα ντομάτας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κουνέλι με σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • 1 κουνέλι
  • 1 φλιτζάνια ξίδι
  • 1/2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 γαρίφαλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε κομματάκια
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κουνέλι και το κόβετε σε μερίδες. Το βάζετε σε μια λεκάνη, ρίχνετε το ξίδι, το κρασί και το αφήνετε για 1 ώρα. Το ξεπλένετε, το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Τρυπάτε με ένα μαχαίρι κάθε μερίδα και βάζετε λίγο σκόρδο, πιπέρι και ένα κομματάκι τυρί. Βάζετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, τηγανίζετε τις μερίδες και τις τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, το υπόλοιπο λάδι, τη δάφνη, τα γαρίφαλα, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζετε, ώσπου να μαλακώσει το κουνέλι και να μείνει με λίγη σάλτσα. Το σερβίρετε με λευκό πιλάφι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης