Κουνέλι με σάλτσα ντομάτας
Υλικά
- 1 κουνέλι
- 1 φλιτζάνια ξίδι
- 1/2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 3 γαρίφαλα
- 2 φύλλα δάφνης
- 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε κομματάκια
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κουνέλι και το κόβετε σε μερίδες. Το βάζετε σε μια λεκάνη, ρίχνετε το ξίδι, το κρασί και το αφήνετε για 1 ώρα. Το ξεπλένετε, το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Τρυπάτε με ένα μαχαίρι κάθε μερίδα και βάζετε λίγο σκόρδο, πιπέρι και ένα κομματάκι τυρί. Βάζετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, τηγανίζετε τις μερίδες και τις τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, το υπόλοιπο λάδι, τη δάφνη, τα γαρίφαλα, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζετε, ώσπου να μαλακώσει το κουνέλι και να μείνει με λίγη σάλτσα. Το σερβίρετε με λευκό πιλάφι.