ΚΟΥΠΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΡΑ
για 8 άτομα
Υλικά
Για το μπισκότο:
- 4 ασπράδια αυγών
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 150 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα (με τη φλούδα)
- Λίγη βανίλια σε σκόνη, λίγη κανέλα σε σκόνη
- 1 κουταλιές γλυκού αλεύρι
- λίγο βούτυρο !Για το άλειμμα
Για την κρέμα και το γαρνίρισμα:
- 400 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
- 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 8 κουταλιές σούπας σιρόπι φράουλας ή μούρων
- 200 γραμμάρια φρέσκα μούρα
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ.
- Τα αδειάζετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το αλεύρι, την κανέλα και τη βανίλια ανακατεύοντας. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα, Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη λίγη λίγη χτυπώντας συνέχεια. Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μπολ με τα αμύγδαλα και ανακατεύετε προσεκτικά από πάνω προς τα κάτω. Αλείφετε ένα ταψάκι με βούτυρο, το στρώνετε με μια λαδόκολλα και τη βουτυρώνετε. Απλώνετε μέσα το μείγμα και ψήνετε στους 180°C 30′, Αφήνετε το μπισκότο να κρυώσει και κατόπιν το θρυμματίζετε. Μοιράζετε το θρυμματισμένο μπισκότο σε 8 ποτήρια και σκορπίζετε μερικά μούρα. Χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρις ότου αφρατέψει. Μισογεμίζετε τα ποτήρια με το αφράτο μείγμα του τυριού και μοιράζετε το σιρόπι. Ανακατεύετε πολύ ελαφρά σε κάθε ποτήρι και συμπληρώνετε με το υπόλοιπο μείγμα του τυριού από κορνέ. Γαρνίρετε κάθε ποτήρι με φρέσκα μούρα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο, μέχρι τη στιγμή που θα το σερβίρετε.