Κρέμα με μανταρίνι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρέμα με μανταρίνι

30 λεπτά + παραμονή στο ψυγείο ΕΥΚΟΛΟ για 6 άτομα:

Υλικά

  • 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 300. γάλα
  • 3 μανταρίνια (χυμό και φλούδα)
  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 6 ζελατίνες μικρές
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το γάλα μαζί με την φλούδα μανταρινιού. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το γάλα να κρυώσει για 20 λεπτά. Βάζετε τις ζελατίνες να μουλιάσουν σε λίγο κρύο νερό. Σουρώνετε από το γάλα τις φλούδες μανταρινιού, το ζεσταίνετε ξανά και ρίχνετε τις ζελατίνες, καλά στυμμένες. Ανακατεύετε καλά να διαλυθούν τελείως και προσθέτετε τη ζάχαρη και το χυμό από τα μανταρίνια και το λεμόνι. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Προσθέτετε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα. Μοιράζετε το μίγμα σε πέντε-έξι ποτήρια ή μπολ και τα βάζετε να παγώσουν στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον πριν τα σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply