Κρέμα πορτοκαλιού
(Για 6 ώς 8 άτομα)
Υλικά
- 4 αυγά
- 125γραμμάρια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
- 1 /4 φλιτζάνια άσπρο κρασί
- 8 φύλλα ζελατίνη
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού χυμός λεμονιού
- 1 πακέτο σαντιγί
- 1 ποτηράκι του λικέρ Κουαντρώ (λικέρ πορτοκαλιού).
Εκτέλεση
- Τρίψτε το μπολ με κύβους ζάχαρη για να είναι πιο έντονο το άρωμα πορτοκαλιού.
- Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ζεστό μπέν μαρί. Προσθέτετε σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού και το κρασί, χτυπάτε πάλι το μίγμα. Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό, τη στραγγίζετε και την ανακατεύετε μέσα στην κρέμα να διαλυθεί. Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο. Χτυπάτε τα ασπράδια με τον χυμό λεμονιού σε μαρέγκα πηχτή. Χτυπάτε την σαντιγί και την ανακατεύετε με το Κουαντρώ. Μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα, προσθέτετε τη μαρέγκα και τη σαντιγί, ανακατεύοντας ελαφρά. Βάζετε πάλι την κρέμα στο ψυγείο και την αφήνετε να πήξει καλά. Γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού ή μανταρινιού.