Λαβράκι με πουρέ από σπαράγγια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λαβράκι με πουρέ από σπαράγγια

για 1 άτομο Διατροφική αξία ανά μερίδα Πρωτεΐνες 39 (51%) Λίπη 13,4 (39%) Υδατάνθρακες 8 (10%) Θερμίδες 205

Υλικά

  • 200 γραμμάρια λαβράκι φιλέτο
  • 150 γραμμάρια σπαράγγια
  • 2 φύλλα ραντίτσιο
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • μαϊντανό
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τα φιλέτα ψαριού σε ένα καλάθι μαγειρέματος στον ατμό, τα πασπαλίζουμε με τον τριμμένο μαϊντανό και τα μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ζεματίζουμε τα σπαράγγια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε από το μπλέντερ, προσθέτοντας 1 κουτάλα από το νερό στο οποίο τα βράσαμε. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο τα φύλλα του ραντίτσιο, πάνω σε κάθε φύλλο βάζουμε ένα φιλέτο λαβράκι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λάδι. Συνοδεύουμε το ψάρι με τον πουρέ των σπαραγγιών και σερβίρουμε.
  2. Το λαβράκι είναι ένα άπαχο ψάρι, με λεπτή γεύση, πολλές πρωτεΐνες και λίγες θερμίδες (82 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια). Οι ιδιότητες του ψαριού αυτού αναδεικνύονται, εάν ψηθεί στο φούρνο ή μέσα σε λαδόκολλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης