Λουκουμαδάκια με μέλι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λουκουμαδάκια με μέλι

Γίνονται: 36 κομμάτια

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2/3 φλιτζάνια λευκό γλυκό κρασί
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνια μέλι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 ξυλαράκι κανέλας

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι και την κανέλα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο και το κρασί και ανακατεύετε καλά. Ζυμώνετε, να γίνει μαλακή ζύμη. Την αδειάζετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε ξανά, χτυπώντας μερικές φορές, να μαλακώσει αρκετά. Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  2. Τη χωρίζετε στα δύο και ανάμεσα σε δύο χαρτιά ψησίματος απλώνετε κάθε κομμάτι σε φύλλο (πάχος 2 χιλ.). Χωρίζετε σε τετράγωνα κομμάτια, ξαναζυμώνετε τα περισσεύματα της ζύμης και τα απλώνετε σε φύλλο, χωρίζοντας σε τετράγωνα όμοια κομμάτια. Βάζετε λάδι για τηγάνισμα σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, να κάψει, και τηγανίζετε τα λουκουμαδάκια για μερικά λεπτά, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Βγάζετε και αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
  3. Σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύετε το μέλι με τα γαρίφαλα και το ξυλαράκι κανέλας. Τα βράζετε χωρίς καπάκι για 2 λεπτά. Πετάτε τα γαρίφαλα και την κανέλα και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρά. Αραδιάζετε τα λουκουμαδάκια σε πιατέλα, τα περιχύνετε με το σιρόπι του μελιού και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply