μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια τυρί φέτα κομματιασμένη
  • 100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κλωνάρια σέλινο κομμένα σε φετάκια
  • αλάτι
  • φυλλαράκια μαϊντανού για το γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμάρια ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Πασπαλίζετε τις μελιτζάνες με αλάτι, τις βάζετε 20′ σε σουρωτήρι για να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις πλένετε και τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί. Τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες, σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνοντας κάθε φορά λίγο λάδι και τοποθετείτε 5-6 ροδέλες μελιτζάνας κυκλικά σχηματίζοντας «λουλούδι». Πάνω σε κάθε «λουλούδι» βάζετε λίγη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα.
  2. Ετοιμάζετε κατόπιν τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτετε στη συνέχεια τα ντοματάκια και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε 30′ περίπου μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά της σάλτσας. Μοιράζετε την σάλτσα ντομάτας πάνω από την κεφαλογραβιέρα και σκορπίζετε από πάνω την κομματιασμένη φέτα και τα κλωναράκια σέλινου.
  3. Γαρνίρονται ζεστές ή κρύες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης