Μηλόπιτα με κρέμα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μηλόπιτα με κρέμα

Υλικά

Για την κρέμα

  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας κάσταρντ πάουντερ
  • 1/4 κουταλιές γλυκού βανίλια
  • 1 κούπα γάλα βραστό
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο

Για το κέικ

  • 1 κούπα βούτυρο μαλακό
  • 1 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 κουταλιές γλυκού βανίλια

Για την επικάλυψη:

  • 2 μέτρια μήλα πλυμένα και κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1/4 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • 1/8 κουταλιές γλυκού γαρίφαλο
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε την κρέμα.
  2. Σε μικρή κατσαρόλα ανακατέψτε τη ζάχαρη με την σκόνη κάσταρντ και τη βανίλια. Ρίξτε μεμιάς το βραστό γάλα κι ανακατέψτε το μείγμα επάνω σε μέτρια φωτιά, ώσπου να πήξει. Κατεβάστε το από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε το βούτυρο.
  3. Καλύψτε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε την κρέμα, να κρυώσει. Ανακατέψτε την μ’ ένα κουτάλι, να μαλακώσει πριν την χρησιμοποιήσετε. Ετοιμάστε το κέικ. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέστε τα αυγά, ένα, ένα και κατόπιν το αλεύρι σε δόσεις, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα. Αδειάστε τη μισή ζύμη μέσα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα με κούμπωμα και διάμετρο 22 εκ. στρωμένη με λαδόχαρτο.
  4. Στρώστε απαλά επάνω στο μείγμα του κέικ την κρέμα και καλύψτε την με την υπόλοιπη ζύμη. Απλώστε τη ζύμη με μια σπάτουλα να καλύψει καλά την κρέμα. Αραδιαστέ στην επιφάνεια τα μήλα, σε δυο σειρές σαν πέταλα λουλουδιού, το ένα να επανωτίζει λίγο στο άλλο. Αλείψτε τα με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Ραντίστε τα με το κονιάκ. Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου
  5. ώρα και 10′. Δύσκολο
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply