ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΞΙΚΟ
Μερίδες 4-6
Υλικά
- 1200 γραμμάρια νουά μοσχαριού κομμένο σε μερίδες
- 1 τσίλι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 4–5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 φλιτζάνια ντοματάκια με το ζουμί τους
- 1–2 φλιτζάνια νερό
- 2–3 βραστές πατάτες κομμένες σε κομμάτια
- αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε κατσαρόλα το κρέας με το νερό και λίγο αλάτι. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και κρατάτε το ζουμί.
- Σε άλλη κατσαρόλα βάζετε μαζί το τσίλι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Λιώνετε τις ντομάτες μ’ ένα πηρούνι κι αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 25-30 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το κρέας μαζί με μερικές κουταλιές σούπας ζωμό και τα βράζετε όλα μαζί 15 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε και τις πατάτες και βράζετε ακόμη 5 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι ή με τορτίγιες.