Μους με φρούτα
Υλικά
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
- 1/2 κιλό διάφορα φρούτα
- 1 λεμονιού χυμός
- 1 ποτηράκι λικέρ ή 1 χαρτάκι βανίλια
Εκτέλεση
- Πολτοποιήσετε τα φρούτα σε λεκάνη. Μερικά φρούτα όπως π.χ. τα βερίκοκα, ή τα αχλάδια, πριν τα πολτοποιήσετε να τα βράσετε με λίγο νερό και λίγη ζάχαρη. Αφού λιώσετε τα φρούτα, κουκουλώστε τα με τη ζάχαρη και περιχύστε τα με το λικέρ και το χυμό λεμονιού. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, ώσπου να φουσκώσει και να γίνει αφράτη. Ρίξτε μέσα τα πολτοποιημένα φρούτα και τη βανίλια (αν δεν έχετε ρίξει λικέρ), ανακατέψτε τα όλα καλά, αδειάστε το μίγμα σε ανάλογη φόρμα και βάλτε την στο ψυγείο. Μετά από τέσσερις πέντε ώρες μπορείτε να σερβίρετε το γλύκισμα.