Ντίπ τόνου
Υλικά
- 400 γραμμάρια τόνος κονσέρβας σε νερό, κομματιασμένος
- 1 κουταλιές σούπας κάππαρη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 3 αυγά βραστά, σφιχτά
- 3–4 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
- 3–4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 3–4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
- ο χυμός και το ξύσμα 1 λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- φύλλα σαλάτας
- 8 φετάκια ψωμιού
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε μπολ τον τόνο και την κάππαρη, αφού την ξεπλύνετε, τη στραγγίσετε και την ψιλοκόψετε. Σκορπίζετε κατόπιν τα κρεμμυδάκια, το βασιλικό και τα αυγά ψιλοκομμένα. Στο μικρό μίξερ αναμιγνύετε το καλαμποκέλαιο με το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το αλατοπίπερο και το σκόρδο. Προσθέτετε αυτήν τη σάλτσα στο μπολ με τον τόνο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν. (Μπορείτε να τα αναμείξετε και σε μπλέντερ). Φρυγανίζετε τις φετούλες του ψωμιού και τους μοιράζετε το μείγμα με τον τόνο και την κάππαρη. Στρώνετε σε μια πιατέλα τα φύλλα της σαλάτας, τοποθετείτε τα ψωμάκια και σερβίρετε.