Παγωτό γιαούρτι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Παγωτό γιαούρτι

Υλικά

  • 2 ποτήρια του νερού γιαούρτι παχύ στραγγιστό
  • 2 ποτήρια του νερού γάλα
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 300 γραμμάρια (1 και 1/3 φλιτζάνια τσαγιού) ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  1. Αραιώνουμε το γιαούρτι με το γάλα και το βράζουμε. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ρίχνουμε το καυτό γάλα με το γιαούρτι, ανακατεύοντας. Βάζουμε το μίγμα σε μπεν μαρί να δέσει, συνεχίζοντας να το ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, ανακατεύοντας κάθε τόσο, και το ρίχνουμε στην παγωτιέρα. Σημείωση: Αυτό το παγωτό, με πολύ δροσερή γεύση, μπορεί να γαρνιριστεί με φράουλες, φραγκοστάφυλα ή μούρα. Ακόμα, μπορούμε να το σερβίρουμε σε κούπες με μερικά φυλλαράκια μέντα η δυόσμο.
  • Author: Aggela

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης