300 γραμμάρια (1 και 1/3 φλιτζάνια τσαγιού) ζάχαρη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Αραιώνουμε το γιαούρτι με το γάλα και το βράζουμε. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ρίχνουμε το καυτό γάλα με το γιαούρτι, ανακατεύοντας. Βάζουμε το μίγμα σε μπεν μαρί να δέσει, συνεχίζοντας να το ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, ανακατεύοντας κάθε τόσο, και το ρίχνουμε στην παγωτιέρα. Σημείωση: Αυτό το παγωτό, με πολύ δροσερή γεύση, μπορεί να γαρνιριστεί με φράουλες, φραγκοστάφυλα ή μούρα. Ακόμα, μπορούμε να το σερβίρουμε σε κούπες με μερικά φυλλαράκια μέντα η δυόσμο.