Παραγέμισμα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Παραγέμισμα

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια ρύζι
  • 5 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνια κασέρι χοντροκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα χοντροκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνια γραβιέρα χοντροκομμένη
  • 250 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό ή φρυγανιά
  • 2 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το ρύζι σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, το σουρώνετε και το βάζετε σε μια λεκάνη. Χτυπάτε τα αυγά, τα ρίχνετε στη λεκάνη, προσθέτετε τα τυριά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο, μία κουταλιές σούπας βούτυρο και τα ανακατεύετε.
  2. Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο, το πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι και ρίχνετε το μείγμα. Το στρώνετε και το ψήνετε στους 190 Βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης